Guldsmeder - Fakta och information om Juvelerare och Guldsmeder
Smycke

Mer om Smycke

Ett smycke har länge används för att utsmycka bland annat händer, hals och öron. På senare tid har även smycken används på nya spännande sätt tack vara piercing.

Det finns mängder av olika typer av smycken och många användningsområden för ett snyggt och vackert smycke. De vanligaste smyckena är:

  • Armband tillverkas i väldigt många olika material
  • Fotlänkar kan vara riktigt tuffa
  • Halsband är det smycke som ofta kostar mest eftersom det är tungt
  • Ringar är det vanligaste smycket
  • Vigselringar för alla typer av äktenskap
  • Örhängen finns från små pärlor till stora hängsmycken


Material i smycken

De klassiska smyckena är tillverkade i guld eller silver. Guldsmycken har länge varit ett tecken på status och rikedom och är så fortfarande. Bling-bling är liktydigt med tunga häftig smycken och kommer från rap-kulturen där smycken i guld är status.

På senare tid har även andra material än guld börjar öka i populäritet som platinasmycken och titansmycken. Det finns även smycken i plast, lädersmycken och mindre ädla metaller eller bärnsten.

Pris på smycke

Pris på smycke

Smyckespriserna, på framförallt guldsmycken varierar beroende på guldpriset. Priset på alla smycken tillverkade av guld har därför stigit kraftigt de senaste åren.Tillverka ett smycke

För att få ett riktigt personligt och snyggt smycke som du tycker om kan man låta en guldsmed eller juvelerare tillverka smycket utefter dina önskemål. Dessa guldsmycken behöver inte bli så mycket dyrare eftersom guldpriset har ökat så mycket att de ofta är en stor del av smyckets totala pris. Ett egendesignat smycke är också så mycket trevligare att använda eftersom ingen annan kommer ha ett likadant smycke och många kommer fråga om smycket.

Eftersom smycket som du beställt hos guldsmeden så blir det precis som du vill ha det och därför kommer de bli världens vackraste smycke i dina ögon och det är det enda som räknas!